Skip to main content
SEMENANJUNG | SABAH | SARAWAK

HANTAR BARANG DAN KERETA KE SABAH SARAWAK

Nizaf Mover & Logistics Sdn Bhd sedia membantu memudahkan urusan hantar barang atau hantar kereta dan akan memberikan servis yg paling TIP TOP. Perkhidmatan kami merangkumi perkhidmatan “Door to Door”. Barang yang dihantar akan dipacking dengan kemas oleh staff dengan menggunakan kotak kami yang tebal dan berkualiti. Urusan penghantaran kereta dan barang meliputi seluruh Malaysia.

Kami ada cawangan di Kota Kinabalu & Kuching bagi proses hantar kereta dan hantar barang yang lebih mudah.

CALL NOWWHATSAPP NOW
Mudah Berurusan

Untuk penghantaran, hanya perlu tempah tarikh dan sediakan dokumen lengkap, selebihnya kami uruskan. Kami akan bantu anda.

Jimat Masa

Jimatkan masa anda dengan penghantaran yang pantas, barang anda sampai tepat pada masa seperti yang dijanjikan.

Dijamin Selamat

Kami akan pastikan barang anda sampai dengan selamat dan jaminan insurans sekiranya berlaku perkara yang tak diingini.

Klien Kami

3 PAKEJ PINDAH

Bagi khidmat hantar kereta Nizaf Mover & Logistics Sdn Bhd, syarikat yang berstatus Bumiputera menawarkan Marine Insurance sekiranya berlaku kemalangan. Car Delivery Made Easy, Secure & Fast. Syarikat kami berdaftar dengan MOF. Staff akan buat checklist kereta sebelum hantar kereta ke destinasi baru. Customer akan berpuas hati dengan khidmat staff kami yang sangat berpengalaman dalam penghantaran kereta ke Sabah Sarawak ini. Kami juga menawarkan harga penghantaran kereta yang sangat berpatutan.

Selain itu, Nizaf Mover juga menyediakan perkhidmatan pindah rumah atau pindah pejabat di seluruh Malaysia. Kami menawarkan 3 PAKEJ pindah yang boleh anda pilih. Bagi kakitangan kerajaan yang perlu bertukar ke Sabah Sarawak atau Semenanjung nak hantar kereta atau hantar barang boleh hubungi kami tanpa rasa ragu-ragu.

4 PERKARA PERLU DILAKUKAN SEBELUM HANTAR BARANG

Saya nak mudahkan kerja anda untuk pencarian Syarikat yang anda boleh berurusan untuk mendapatkan sebut harga dan servis yang premium untuk hantar barang anda ke Sabah & Sarawak. Harga dikira mengikut per M3 iaitu (panjang x lebar x tinggi) dan jarak dari destinasi lama ke destinasi yang baru. Anda perlu berurusan dengan team sales kami untuk lebih terperinci.

Boleh terus Whatsapp Nizaf Mover : 019-204 7355 . Boleh call atau whatsApp untuk dapatkan sebut harga dan sebarang pertanyaan dengan hantar barang ke Sabah & Sarawak.

 • Perlu asingkan barang terlebih dahulu yang mana hendak digunakan dan yang mana tak perlu.
 • Packing barang menggunakan kotak double layer, bubble wrap dan corrugated.
 • Packing barang menggunakan kotak double layer, bubble wrap dan corrugated.
 • Cari syarikat yang boleh dipercayai seperti Nizaf Mover & Logistics untuk hantar barang ke Sabah & Sarawak.

PERKHIDMATAN HANTAR KERETA

 • Membuat perkhidmatan hantar kereta ke Sabah & Sarawak.
 • Mengambil kereta customer di rumah (pick up service).
 • Kereta akan dihantar ke rumah destinasi dengan selamat.
 • Marine Insurance ditawarkan sekiranya berlaku kemalangan.
 • Staff akan buat checklist kereta sebelum kereta dihantar.
 • Car Delivery Made Easy, Secure & Fast.
 • Syarikat berdaftar dengan MOF.
Dokumen yang diperlukan untuk hantar kereta:

 • Salinan IC Pemilik Kenderaan
 • Salinan geran kenderaan (depan/belakang)
 • Salinan surat pelepasan bank (jika belum habis bayar)
 • Polisi Insurans Kenderaan

FAQ

Boleh pos hantar dan kereta sekali ke Sabah Sarawak?

Jawapan: Boleh. Kereta boleh dihantar menggunakan kapal RORO ( Roll On Roll Off). Kapal yang khas untuk kenderaan, harga lebih ekonomi berbanding dengan kos kontena dan barang-barang kecil seperti kotak-kotak boleh di masukkan dalam kereta tetapi risiko akan di tanggung oleh pelanggan. Pihak syarikat tidak bertanggungjawab atas kehilangan.

Bagaimana nak hantar barang ke Semporna, Sabah dari KL?

Jawapan: Team Sales akan hubungi pelanggan untuk beri sebut harga, jika bersetuju team Nizaf Mover akan packing barang-barang dan hantar ke warehouse untuk stuffing dalam kontena. Bila barang sampai di Port Kota Kinabalu, team Nizaf Mover akan masukkan ke dalam lori & hantar terus ke Semporna.

Bagaimana kiraan untuk hantar barang ke Sabah?

Jawapan: Kiraan dalam bentuk m3 ( meter padu). Cara kiraan ada (Panjang x Lebar x Tinggi (cm) / 1,000,000).

Contoh: 100 x 100 x 100 cm / 1,000,000 = 1m3

Berapa kos 1 kontena?

Jawapan : Kontena ada 20 kaki & 40 kaki. Harga untuk 20 kaki ke Sabah dari RM 5k++ dan 40 kaki dari RM 7k++. Untuk maklumat lanjut boleh hubungi team sales kami.

Saya nak hantar barang dalam 120kg dalam 6 kotak ke Miri, Sarawak. Caj kira macam mana?

Jawapan: Penghantaran boleh menggunakan kapal Udara. Dalam 2-3 hari sampai. Kiraan utk volumetric weight ialah (P x L x T (cm) / 6000)  Contoh 30 x 30 x 30 / 6000 = 4.5kg

Saya nak hantar kereta 2 unit iaitu Compact & Sedan serta hantar barang rumah ke Kuching,Sarawak.

Jawapan: Kenderaan terbahagi kepada 2 ( Passenger Car seperti Myvi, Honda City, Golf Gti) & ( Light Commercial seperti SUV & MPV Estima, Velffire, Hilux). Harga untuk Passenger Car dari RM 1,499++ dan Light Commercial RM 1,599++. Tempoh penghantaran dalam 5-7 hari sampai di Pelabuhan.

HUBUNGI KAMI

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan berkaitan dengan servis kami termasuk; Pindah Rumah, Pindah Pejabat, Penghantaran domestik, hantar kereta dan penyimpanan/pergudangan boleh Whatsapp kami di 019-204 7355 (Cik Iza) atau Call Pejabat Nizaf Mover 03-8920 5955 . Klik butang dibawah untuk whatsapp

CALL NOWWHATSAPP NOW